Menneen vaikutukset

Edelliset elämät on teemana sellainen, joka herkästi heitetään hörhölaariin. Se, miksi itse uskon aiempiin elämiin on oma mentorointityöni, sekä omakohtaiset kokemukseni. Omien mentoroitavieni kautta olen saanut nähdä, kuinka merkittävästi ihmisen hyvinvointiin on vaikuttanut se, kun tietyt edellisten elämien muistot on tuotu tietoisuuteen kohdattaviksi. Olen myös kokenut aiempien elämien kanssa työskentelyn transformoivan voiman kohdatessani omia muistojani, jotka eivät ole olleet peräisin tästä elämästä. Tämän vuoksi työskentelen omassa mentorointityössäni paljon teeman äärellä. Toki kaikki on aina yksilöllistä, eikä voi koskaan yleistää mitä kukakin omassa vaiheessaan kaipaa voimautuakseen. Usein kuitenkin edellisten elämien tiedostamattomat muistot voivat sabotoida elämänpolkuamme paljonkin, ja siksi koen itse tärkeänä tutkia niiden mahdollista vaikutusta yksilön vaiheeseen.

Tärkeää edellisten elämien kokemusten kanssa työskenneltäessä on, että työskentely on aina relevanttia suhteessa tähän hetkeen. Eli en koskaan työskentele aiempien elämien kanssa viihdearvon vuoksi. Joskus nimittäin minulta on kysytty “kerro nyt, olenko ollut joku merkkihenkilö historiassa?” Samassa yhteydessä saatetaan heitellä historian kirjoista tuttuja nimiä. Tämä ei koskaan palvele, vaan keskitymme työskentelyssä puhtaasti siihen vaikuttaako joku vanha muisto juuri nyt siten, että se esimerkiksi jarruttaa suotta yksilön etenemistä omalla sydämen tiellä. Monesti myös tietyt pelot voivat olla linkissä aiempiin elämiin, jolloin työskentelemme lempeästi näiden pelkojen kanssa.

Jokaisen session tärkeimpänä tarkoituksena on aina vahvistaa yksilön omaa voimaa, ja luottamusta oman sydämen viisauteen. Siksi korostan, että mitä ikinä sessiossa nouseekaan esiin, ihmisen itsensä on ensiarvoisen tärkeää viedä kaikki tieto oman sydämensä läpi. Tätä meille myös tässä ajassa opetetaan – luottamusta itseen. Vain me itse olemme itsemme parhaita asiantuntijoita. Voimme saada tukea polullamme, mutta voima on tärkeää pitää aina itsellään. Tämän vuoksi myös opetan mentorointisessioissani, kuinka asiakas itse voi työskennellä edellisten elämien kanssa voimauttavalla tavalla.

Olen havainnut, että aiempien elämien muistot ja kokemukset saattavat olla kiinnittyneinä ihmisyytemme eri tasoille, mm. kehotasolle, emotionaaliselle tasolle, solutasolle, alitajunnan tasolle tai egotasolle. Joskus kiinnikkeitä saattaa olla useammalla tasolla yhtä aikaa. Esimerkiksi pelot ovat siitä kiinnostavia, että ne usein esiintyvät useammilla tasoilla samanaikaisesti. Ja juuri siksi niiden purkaminen on tärkeää. Esimerkiksi erään asiakkaani alitajuntaan oli jäänyt vaikuttamaan pelko lapsen menettämisestä. Tämä tiedostamaton muisto sabotoi asiakkaan toivetta tulla äidiksi, eikä pitkällisen yrittämisen jälkeenkään lasta kuulunut.

Asiakas tuli mentorointiin, ja kun lähdimme työstämään asiaa, pinnan alta löytyi muisto siitä, että hän on menettänyt lapsen aiemmassa elämässään, ja se kokemus on ollut niin tuskallinen, että hän alitajuisella tasolla oli päättänyt ettei enää koskaan uudestaan hanki lapsia. Kun asiakas pääsi käymään tämän asian läpi, ja kehoon jumiin jääneitä tunteita pääsi vapautumaan, vanhan muiston ote asiakkaan elämästä irtosi. Ei mennyt kovinkaan kauaa, kun asiakas oli raskaana. Tämä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka aiempien elämien muistot voivat vaikuttaa elämäämme tässä ja nyt, ja miksi itse koen teeman äärellä työskentelyn merkityksellisenä.

Itselläni on ollut iso työ omien noitavainoihin liittyvien muistojen purkamisessa. Työ on ollut hidasta, ja se edelleen jatkuu, sillä asioita on kerroksissa paljon, ja muistoja monien elämien ajalta. Nämä muistot ovat sabotoineet isosti oman sydämeni tietä, sillä esilläolemisen pelkoni ovat olleet todella suuria. Kun reilu neljä vuotta sitten aloin kunnolla työstää tätä teemaa, aluksi vain itkin hysteerisesti Eric Edmeadesin Speaking Academy -koulutuksessa, kun astelin lavalle ihmisten eteen, ja häpeä oli järkyttävä. Minulla oli omituinen tunne siitä, että jos avaan suuni, käy huonosti. Muistin yhtäkkiä erilaisia hetkiä aiemmista elämistäni. Hetkiä, jolloin minut on karkoitettu, mestattu, poltettu ja häpäisty eri tavoin, kun olen käyttänyt omia lahjojani, puhunut omaa totuuttani. Olen auttanut, ja siitä kiitoksena minut on tuomittu kuolemaan. Ei siis ole ihme, että minulla on ollut hyvin syvässä ajatus siitä, että “kannattaa pysyä piilossa”. Toki näihin kokemuksiin usein myös kietoutuu uskomuksia ja kokemuksia tämän elämän ajalta.

Kuitenkaan ilman omaa matkaani ja näitä kokemuksiani en voisi ymmärtää syvästi mitä on pelätä esilläoloa, tai puhumista julkisesti. Nyt näen tämän suurena lahjana, jotta voin todella auttaa naisia, jotka kamppailevat samankaltaisten pelkojen äärellä. Usein suurimpien pelkojen takana piilee ihmisen suurin lahja – pelot ovat sydämen kutsu laajentumiseen. Ja kun tuon lahjan saa käyttöön, on se jotakin ainutlaatuisen kaunista! Omien kokemusteni mukaan juuri noitavainoihin liittyvät kauhut ovat yksi suurimmista pinnan alla kytevistä syistä miksi pelkäämme omaa valoamme ja potentiaaliamme, lahjojemme esiin tuomista – etenkin esilläoloa ja puhumista. Se on myös yllättävän usein juurisyy siihen, miksi emme vaurastu.

Ei ole niinkään kauaa siitä, kun naisia poltettiin noitina yrttien keruun tai intuitiivisen herkkyyden vuoksi. Äidit oppivat suojelemaan tyttäriään vainoilta siten, että he opettivat tyttäriä katkaisemaan yhteyden intuitiiviseen herkkyytensä. Ei siis ihme, että olemme omaksuneet erilaisia tapoja piilottaa naisen vaistojamme, väistellä aitona itsenä näkymistä ja esilläoloa – se on koodattuna meihin hyvin syvällä tasolla. Suojakilpiä voi olla monia erilaisia, ja voi olla vaikea tunnistaa mitkä ovat suojuksia, jos niistä on ehtinyt tulla osa identiteettiämme. Näitä suojuksia voivat olla esim. intuitiivisten kykyjen pelkääminen tai mitätöinti, ääriskeptismi, itsen pienentäminen, valokeilan välttely, kovuus, kiltteys, miellyttäjän rooli, tai liiallinen maskuliinivoima – olemme pelänneet mitä siitä seuraa, jos olemme feminiinisessä herkkyydessämme joten olemme sopeutuneet “miehiksi miesten maailmaan”.

Koen, että me naiset nyt kollektiivisella tasolla työstämme omaan feminiinivoimaamme, ja näkyvänä oloon liittyviä asioita, jotta oma upea potentiaalimme ja sydämemme viisaus pääsevät käyttöön maksimaalisesti! On todella tullut aika astua varjoista esiin, ja loistaa ainutlaatuisuuttamme tähän maailmaan. Tähän liittyy myös olennaisesti se, että sallimme itsemme tulla nähdyiksi. Ja rohkenemme kulkea omaa sydämemme tietä, vaikka se ei aina olisi helppoa ja mukavaa. Hyvä puoli tässä on se, että mitä rohkeammin uskallamme kulkea omaa polkuamme, sen kevyempää askelluksemme on. Kun energiamme ei enää liikaa vuoda pois itsestämme, ja esimerkiksi siihen mitä muut meistä ajattelevat, elämästämme tulee virtaavampaa ja olemme paremmin linjassa sydämemme totuuden kanssa.

On myös tärkeää muistaa, että vertailu ei kannata. Se on energiasyöppö numero yksi. Meillä kullakin on oma tehtävämme täällä maan päällä. Ja vaikka inspiroituisimme ihan samoista asioista kuin joku toinen, meidän vastuullamme on tuoda tämä asia omalla tavallamme tähän maailmaan, oman sydänenergiamme kautta. Ja tehtävämme on loistaa omaa energiaamme, jotta muut voivat samaistua tarinaamme, ja kenties inspiroitua siitä. Näin saamme vahvistusta toinen toisiltamme – emme ole yksin, vaan yhteinen tehtävämme on auttaa planeettaamme, olla Äiti Maan palveluksessa. Ja parhaiten olemme palveluksessa, kun kuuntelemme sitä mihin inspiraatioenergiamme milloinkin virtaa, vaikka siihen kytkeytyisi pelkoja, ja etenkin juuri siksi! Tässä yhteisessä missiossa meillä on jokaisella oma tonttimme. Näin meistä muodostuu palapeli, jonka joka ikinen pala on merkityksellinen kokonaiskuvan kannalta.

Älä enää piilota itseäsi maailmalta, on aika tuoda sydämesi palo näkyväksi!

Pelkäätkö esilläoloa tai puhumista julkisesti? Tuntuuko sinusta, että sinulla olisi sanottavaa vaikkapa yleisessä keskustelussa, mutta sanat juuttuvat kurkkuusi? Onko sinulla välillä tunne, että haluat piiloutua maailmalta? Vältteletkö astumista omaan autenttiseen valoosi? 

Haku Sydämeni puhuu -mentorointiin on nyt auki. Jos kuulet sydämesi kutsun, hae maksuttomaan konsultaatioon 15.3. mennessä.

Lisää tietoa: https://www.horselistener.eu/mentorointi/sydamenipuhuu/