Ystävyyden taikavoimat

Ystävyyden ja rakkauden taikavoimat ovat läsnä jokaisessa päivässä. Jokaisessa hetkessä. Jokaisessa kohtaamisessa. Jokaisessa katseessa.

Tuo taika koskettaa, inspiroi, hoivaa ja luo turvaa.

Todellinen ystävyys ja rakkaus antavat tilaa kasvaa, tilaa olla aidosti se kuka olet. Todellinen ystävyys ja rakkaus kannustaa, tukee ja voimauttaa. Ja kertoo myös, jos jokin harmittaa tai vaivaa.

Todellinen ystävyys ja rakkaus ei haudo asioita, spekuloi tai tulkitse, vaan pyrkii avoimuuteen, rehellisyyteen ja ymmärrykseen. Näkemään toisen, silti omasta totuudesta tinkimättä.

Todellisen ystävyyden ja rakkauden tunnistat siitä, että se sallii sinun asettaa omat rajasi. Se arvostaa sitä, että olet uskollinen itsellesi, omille tarpeillesi ja tunteillesi.

Aito ystävyys ja rakkaus ei vaadi sinua uhraamaan omaa hyvinvointiasi, miellyttämään tai sopeutumaan. Hyvä ystävyys ja rakkaus ei kanna harteillaan marttyyrin, katkeruuden tai juoruilun painavaa viittaa. Se ei myöskään kanna ylivastuuta tai asetu tuomitsemaan toisen valintoja.

Todellinen ystävyys ja rakkaus mahdollistaa laajentumisen ja ilon sekä omasta että toisen kasvusta. Se on rehellinen tunteissaan eikä sysää omaa kipuaan toisen kannettavaksi.

Aidon ystävyyden ja rakkauden äärellä voimaantuu ja inspiroituu. Todellinen ystävyys ja rakkaus on vastavuoroista tanssia, jossa energiat ovat tasapainossa. Hyvä ystävyys- ja rakkaussuhde ei ole terapiasuhde, vaikka elämän eri sävyt tulevatkin jaetuksi. Toisen ei kuulu aina olla se joka kuuntelee, ja kannattelee. Molemminpuolinen kunnioitus ja kuunteleva vuorovaikutus ovat hyvän, terveen ystävyyden ja rakkauden peruspilareita.

Hyvän ystävyyden ja rakkauden tunnistat siitä, että kohtaaminen ei vie energiaasi sekä siitä, ettet joudu pienentämään itseäsi.

Aito ystävyys ja rakkaus ei vaadi, kontrolloi, luo odotuksia tai tee tulkintoja. Se ei määrittele millainen sinun tulisi olla, jotta kelpaat.

Todellinen ystävyys ja rakkaus myös tunnistaa, kun on aika jatkaa eri suuntiin. Se, että sallii toisen kulkea sydämensä tietä, vaikka suunta poikkeaisi omasta on kaunein rakkauden teko. Omistuksenhalu, hylätyksitulemisenpelko, menettämisenpelko tai halu taivuttaa toinen oman tahtonsa alle ei ole aitoa ystävyyttä tai rakkautta.

Aito ystävyys ja rakkaus on kutsu laajentumiseen, omaan voimaan ja valoon. Yhteyteen, jossa molemmat voivat loistaa täydesti. Aito ystävyys ja rakkaus on mahdollisuus näkyä ja tulla nähdyksi. Kuunnella sydämellä ja tulla kuulluksi.

Ystävyyden ja rakkauden taialla on ihmeitä tekevä voima.

Kysymyksiä sydämellesi:

Millainen ystävä olet itsellesi?

Kunnioitatko riittävästi tarpeitasi vai laitatko omat toiveesi viimeiselle sijalle, jotta et vain loukkaisi muita? Kuinka voit toimia jatkossa toisin?

Millaisia ystävyys/rakkaussuhteita sinulla on juuri nyt elämässäsi?

Millä tavoin voit hemmotella itseäsi tänään?

Ja muista: katso itseäsi rakkaudella, sillä aivan varmasti teet parhaasi tällä ihmisyyden matkalla. Ole lempeä itsellesi.