Tämä hetki on lahja

“Hiljaisuus. Sisäänpäinkääntyminen. Pysähtyminen. Nämä kaikki asiat kutsuvat sinua laajentumaan. Lepää itsessäsi ja vahvistu. Omista tunteesi ja lataudu.

Luo hiljaisuuden ajasta oma retriittisi. Anna tilaa olemiselle. Te ihmiset niin herkästi juoksette asioiden perässä. Tavoittelette niin paljon jotakin, että itse elämä menee ohi. Elämästä tulee jatkuvaa kehitysprosessia. Tämäkin osaltaan voi viedä ihmistä kauemmas itsestään.

Rohkene olla ja keskittyä hetkeen. Juuri sellaisenaan kuin se on.

Älä pyri mihinkään. Älä tavoittele menestystä tai ajattele, että olet onnellisempi tai parempi ihminen “sitten kun”. Luo onnellisuutesi olemalla täydesti läsnä itsellesi, ympäröivälle luonnolle ja ihmeille, jotka ovat aina ympärilläsi, kun vain pysähdyt kuuntelemaan.

Teidän ihmisten tyytymättömyys, merkityksettömyyden tunne ja ahdistus kumpuavat monesti siitä, että olette jatkuvasti pettyneitä itseenne, koska ette ole jo saavuttaneet jotakin. Ohitatte tunteenne, koska haluatte tuntea jotakin tiettyä tunnetta, haluatte tuntea olonne “hyväksi”.

Kuitenkin, reitti onnellisuuteen ja hyvään oloon on olemassaolevan hetken syleileminen ja kaikkien juuri siinä hetkessä olevien tunteiden kohtaaminen.

Jos koko ajan pyrit pois hetkestä, kadotat yhteyden itseesi ja ahdistuksesi vain kasvaa. Ahdistus on viesti – kuuntele sitä, älä juokse sitä karkuun.

Matkusta sisäänpäin, älä vuoda energiaasi ulospäin.

Sisimmässäsi asuu kaikki luovuus, joka vain odottaa ulospääsyä. Leiki, nauti, lepää, tunne, ole, antaudu. Ja antautuminen ei ole vastuuttomuutta, vaan nimenomaan vastuuta omasta vapaudesta. Se mitä omalla vapaudellasi teet on sinun valintasi. Siinä piilee ihmisyyden suurin lahja ja samalla suurin vastuu. Kuinka käytät omaa lahjaasi?

Näin eristäytymisenkin aikana te ihmiset voitte hukata itsenne someen, ja siihen, että jatkuvasti harhautette itsenne olennaisesta – itsenne kuuntelusta. On vaikea kuulla omia tarpeita ja sydämen toiveita kirkkaasti, jos huomio virtaa jatkuvasti pois itsestä. Tai vaihtoehtoisesti siihen mitä pitäisi saada aikaan, jotta olisi jotakin enemmän tai jotta tuntisi olevansa onnellinen.

Anna itsellesi lahjaksi omaa aikaa. Se on suurin rakkauden teko. Monesti teille ihmisille myös vaikeaa, sillä olette saattaneet oppia ansaitsemaan rakkautta tai arvostusta tekojen / tekemisen kautta.

Harjoittele itsesi kuuntelua, rakastamista ja arvostamista pienin askelin. Mitä jos kaikki onkin hyvin juuri nyt – tässä hetkessä?”

– Athenan & Fridan viisautta meille ihmisille