Nona

Tukena sydämesi tiellä

Oman sydämeni kutsumuksena on tukea naisia ja uuden ajan hevosnaisia kulkemaan vahvemmin oman sydämensä tietä, yhdistymään omaan autenttiseen valovoimaisuuteensa – pimeyttään syleillen. Aiemmin toimin myös Maria Akatemiassa naisten ehkäisevän väkivaltatyön parissa asiakas-, koulutus- ja vaikuttamistyössä. Minua on aina kiehtonut ihmisyyden kaikki värit. Haluan kulkea siellä missä ei ennen ole kuljettu ja murtaa tabuja, vaikka se ei aina ole kivutonta ja kivaa. Hyödynnän monipuolisesti työssäni kuudetta aistiani. Kirjoitan, koulutan, maalaan intuitiivista kuvataidetta & emännöin Ihmisluontoilta-podcastia. 2020 kesällä ilmestyi esikoiskirjani Hevonen oppaana ihmisyyteen – Matka sydämen viisauden äärelle sekä viestikortit. Liki kymmenen vuotta sitten aloin perehtymään tarkemmin hevosten herkkyyteen ja rooliin meidän ihmisten kokonaiseksi kasvamisen matkalla. Tällä saralla olen tehnyt pioneerityötä, ja omat aiemmin vaarallisiksi leimatut tammani ovat olleet avainasemassa tällä tutkimusmatkalla. Heidän kanssaan aloin aikanaan myös pitämään hoitavia hevosmeditaatioita.

Olen opiskellut Helsingin yliopistossa kasvatustieteitä ja psykologiaa, oman tarinan ja autenttisen äänen esiin tuomista Eric Edmeadesin Speaking Academy -koulutuksessa Tukholmassa, hevosten herkkyyttä Jim Mastersonin opissa Englannissa sekä erilaisia holistisia hoitomuotoja vuodesta 2003. Intuitiiviseksi energiahoitajaksi valmistuin 2012. Olen tehnyt pitkän 15 vuoden uran mainostoimistossa copywriterina / luovana suunnittelijana, hukannut itseni suorittamiseen, eronnut pitkästä avioliitosta ja lähtenyt Intiaan toipumaan Eat, pray, love -leffan hengessä, joka vitsikkäästi “sattumalta” ilmestyi juuri samoihin aikoihin, kun erosin. Vuosien saatossa olen pitänyt monenlaisia itsetuntemusta, intuitiota ja tunnetaitoja vahvistavia koulutuksia, myös hevosavusteisesti, sekä tehnyt yksilömentorointia.

Matkoista maailman laidoille, monipuolisista koulutuksista ja laaja-alaisesta työkokemuksestani huolimatta suurimpia opettajiani ovat olleet eläimet, luonto, erilaiset kohtaamiset ja elämä itse.

Ajattelen, että aito asiantuntemus syntyy yhdistelemällä teoreettista tietoa, intuitiivisuutta, sekä omakohtaisten kokemusten tuomaa viisautta. Koen, että ihmisyytemme rakentuu kolmiosta, jonka kärkinä ovat mieli, keho ja sielu. Kolmion keskellä on sydän, joka yhdistää ihmis-itsemme sekä henki-itsemme. Kun nämä kaikki osat toimivat harmoniassa ja yhteistyössä keskenään voimme ihmisinä hyvin ja pystymme elämään sydämestämme käsin. Jos joku osa on epätasapainossa vaikuttaa se meihin ennemmin tai myöhemmin. Nyt kun selkeämmin siirrymme ihmiskuntana sydäntietoisuuden aikakauteen meiltä kysytään rohkeutta luottaa entistä enemmän sydämemme syvätietoon liiallisen analysoinnin ja älyllistämisen sijaan. Olemme pitkään eläneet mielivaltaisessa maailmassa, jossa myös ihmisyys ja inhimillisyys ovat jääneet jalkoihin. On muutoksen aika. Uskallus sanoa, että en tiedä on usein suurinta viisautta.

En sinänsä usko esikuviin, mutta uskon ihmisiin, jotka omalla esimerkillään inspiroivat ja luovat toivoa. Itseäni ovat inspiroineet erityisesti herkkyydessään vahvat ja viisaat – rohkeasti oman sydämensä tietä pilke silmäkulmassa kulkevat naiset, kuten Jane Goodall, Elizabeth Gilbert sekä Katharine Hepburn (joka hauskasti jakaa kanssani saman syntymäpäivän, 12.5.) ikisuosikkiani Peppi Pitkätossua unohtamatta! Oma äitini on myös inspiroiva esimerkki siitä, kuinka myönteinen suhtautuminen elämään on suuri voimavara.

Yhdessä näyttelijä / vuorovaikutuskouluttaja Outi Mäenpään kanssa olemme kehittäneet itsetuntemusta syventävän, tietoisuus-, tunne- ja vuorovaikutustaitoja lisäävän Matkalla Näkyväksi -koulutuskonseptin. Pidämme Matkalla Näkyväksi -luentoja, koulutuksia ja workshoppeja – ympäri Suomen. Tutustu Matkalla Näkyväksi -sivuihimme

Ole yhteydessä: peuransola@gmail.com / 040 140 1181