Traumasta rauhaan hevosen kanssa -verkkokurssi

Yhdessä kohti valoisampaa huomista
Kurssin hinta: 249 €
Hinta sisältää kurssimateriaalin lisäksi 45 min pituisen henkilökohtaisen tukikeskustelun kanssani.

Haluatko ymmärtää hevosystävääsi paremmin ja pystyä tukemaan häntä eheytymisen matkalla?

Haluatko kuulla hevostasi entistä herkemmällä korvalla ja viedä luottamussuhteenne uudelle tasolle?

Traumasta rauhaan -verkkokurssi auttaa sinua juuri tässä.

kurssin avulla ymmärrät

Miltä hevosesi yksilölliset traumaoireet voivat näyttää, mitkä asiat ne voi laukaista ja mitä niille voi tehdä
Hevosesi traumamekanismeja ja opit auttamaan hevostasi purkamaan niitä
Kuinka voit hoitaa traumojen juurisyitä etkä pelkkiä oireita
Kuinka hyödynnät herkkyyttäsi (ilman, että kuormitut ja uuvut), jotta voit parhaalla mahdollisella tavalla tukea hevosystävääsi eheytymisessä
Miksi hevosesi herättää sinussa välillä voimakkaitakin tunteita ja mitä voit asialle tehdä
Miksi hevosesi lamaantuu tai reagoi aggressiivisesti tietyissä tilanteissa ja kuinka voit vaikuttaa tähän
ja mikä tärkeintä - ymmärrät, että

Sen, mikä vuorovaikutuksessa on joskus särkynyt voi vuorovaikutuksessa eheyttää.

Traumasta rauhaan hevosen kanssa -verkkokurssi on sinulle, joka

  • haluat ymmärtää traumaa kantavan hevosesi viestejä, käyttäytymistä ja tunnetiloja paremmin

  • haluat, että hevosystäväsi voi kokea turvaa, tulla aidosti nähdyksi ja kuulluksi

  • haluat luottaa hevoseesi ja haluat, että hevosesi voi luottaa sinuun

  • haluat oppia tunnistamaan paremmin hevosen traumamekanismeja ja -oireita

  • haluat ymmärtää, kuinka hevosystäväsi peilaa sinulle omaa traumahistoriaasi, jotta yhteinen hyvinvointinne voi vahvistua entisestään

  • teet työtä hevosten parissa tai olet ylipäätään tekemisissä hevosten kanssa

  • teet eläinavusteista työtä (vaikka puhun kurssilla hevosesta, moni asia pätee myös muihin eläimiin)

  • haluat osata tukea hevosystävääsi käsittelemään traumakokemuksiaan voimauttavalla tavalla

  • kaipaat toivoa ja tukea - vahvistavia välineitä yhteiselle matkallenne kohti levollisuutta, sydänyhteyttä, harmoniaa ja rauhaa

Hevosen trauma voi myös syntyä "pieneltä" tuntuvasta asiasta - aivan kuten meillä ihmisilläkin

horse, woman, animal-3601046.jpg

Kurssi auttaa sinua tunnistamaan ja eheyttämään hevosesi traumakokemuksia

Tekijöitä, jotka voivat altistaa traumalle

Väkivalta, laiminlyönti, kaltoinkohtelu, onnettomuus
Epärakentava ja tunneilmastoltaan myrkyllinen talli-ilmapiiri
Hevosen mitätöinti ja negatiivinen puhe
Lajityypillisten olosuhteiden ja lajitoverien puute
Hevosen hevosystävän menehtyminen tai muuttaminen
Kokemukset ettei tule nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi

Tyypillisimpiä traumaoireita

Apatia, lamaantuminen, ei kiinnostunut ympäristöstään
Aggressio, ihmisen näkökulmasta katsottuna arvaamaton käytös
Ylivireys, reaktiivisuus, ylireagointi
Epäluulo ihmisiä (tai tiettyjä ihmisiä) kohtaan
Pelokkuus, hysteria, käytöshäiriöt
Vaikeudet oppimistilanteissa, opittu avuttomuus

Näihin sekä muihin traumalle altistaviin tekijöihin ja traumaoireisiin pääset pureutumaan syvällisemmin kurssilla.

faktaa verkkokurssista

woman, rider, horse-6531841.jpg

kurssin osto

Saat linkin ja salasanan kurssialustalle ostaessasi verkkokurssin. Tiedot ovat kuitissa, joka saapuu sähköpostiisi. Tämä on henkilökohtainen pääsylippusi kurssimateriaaliin eikä sitä saa jakaa eteenpäin.
horse, human, animal-3599878.jpg

kurssin kesto

Moduleja on yhteensä viisi. Voit opiskella verkkokurssia omaan tahtiisi, materiaali säilyy kurssialustalla 31.7. asti.
horses, animals, garden-7408393.jpg

kurssin hinta

Verkkokurssin hinta on 249 € (sis. alv 24 %).

bonus

Kurssiin kuuluu bonuksena 45 minuutin mittainen yksilöllinen tukikeskustelu puhelimitse / videoitse kanssani, jonka voit hyödyntää 31.7. asti (arvo 149 e). Varaa oma aikasi: peuransola@mail.com

modulit

Traumasta rauhaan hevosen kanssa -verkkokurssi on syvällinen ja oivalluttava matka, joka avaa tietoisuutta itsestäsi ja hevosestasi sekä syventää yhteyttä hevosystävääsi. Kurssi on luotu kompaktiksi kokonaisuudeksi, ja voit pureskella kurssin antia sinulle sopivissa paloissa. Yksi moduli = noin 1,5 h mittainen Masterclass videoslideineen, ja se sisältää psykoedukaatiota, havainnollistavia esimerkkejä, vahvistavia tehtäviä sekä mielikuvaharjoituksen / meditaatiomatkan. Lisäksi saat tueksesi voimauttavan Hevoskuuuntelu-prosessin, joka on syntynyt omien traumataustan omaavien hevosmentorieni Athenan ja Fridan opastuksella. Prosessia hyödyntämällä voit auttaa hevostasi käsittelemään ja käymään läpi traumakokemuksiaan. Avaan myös mitä omat traumataustan omaavat hevoseni ovat minulle opettaneet traumasta ja kuinka olen heitä tukenut eheytymisen matkalla.
Hevosen traumamekanismit

Hevosen traumamekanismit

Avarrat ymmärrystäsi hevosen traumamekanismeista, traumatyypeistä traumatriggereistä, sekä juurisyistä traumaoireiden alla, jotta voit kuulla hevosystävääsi paremmin ja viedä luottamussuhteenne uudelle tasolle.
trauman monet kasvot

trauman monet kasvot

Tiedostat missä kaikkialla hevosen trauma voi asua sekä miten eri tavoin trauma voi ilmentyä. Ymmärrät mitä tarkoittaa traumaidentiteetti sekä näkyvä ja näkymätön trauma. Opit näkemään pintaa syvemmälle.
trauma ja oppiminen

trauma ja oppiminen

Ymmärrät, kuinka monin eri tavoin trauma voi vaikuttaa oppimiseen. Tiedostat, kuinka oma historiasi voi vaikuttaa oppimistilanteeseen - myös alitajuisesti. Avaudut katsomaan hevosesi mahdollisia oppimisvaikeuksia tai reagointimalleja uusin silmin.
hevonen oman traumahistorian peilinä

hevonen oman traumahistorian peilinä

Ymmärrät kuinka hevonen voi toimia ilmaisemattomien tunteidesi venttiilinä ja peilata tunteitasi (erityisesti niitä, joita herkästi saatat vältellä) ja kokemuksiasi. Pääset tarkastelemaan omaa kasvuhistoriaasi, suhdetta sisäiseen lapseesi sekä sitä, mitä kaikkea hevonen sinussa herättää ja miksi. Tietoiseksi tuleminen on reitti entistä syvempään sydänyhteyteen hevosystäväsi kanssa.
kuuntelun voima

kuuntelun voima

Modulissa käydään läpi tulkintoja ja väittämiä kuulemisen esteenä. Saat voimauttavia vinkkejä siihen kuinka voit tukea hevosystävääsi trauman käsittelyssä. Saat avuksesi Hevoskuuntelu-prosessin, joka on syntynyt kulkiessani yhteistä matkaa omien traumataustan omaavien hevosteni kanssa. Vahvistat sinun ja hevosesi sisäisen turvallisuuden tilaa, omaa herkkyyttäsi sekä luottamusta sydämesi viisauteen, jotta voit kuulla hevostasi entistä selkeämmin sekä toimia kuulemasi mukaan.
Bonus: yksilöllinen tukikeskustelu 45 min

Bonus: yksilöllinen tukikeskustelu 45 min

Sinulla on mahdollisuus hyödyntää 45 min mitttainen tukikeskustelu kanssani puhelimitse tai videoitse. Keskustelussa käsittelemme haluamaasi aihetta, jotta saat tukea omaan tilanteeseesi hevosystäväsi kanssa (arvo 149 €).

Trauma ei ole pelkästään seurausta siitä, mitä hevoselle on elämänsä aikana tapahtunut, vaan myös siitä, mitä on jäänyt tapahtumatta (tarpeiden täyttymättömyys, erilaiset vaillejäämisen kokemukset).

Tutustu verkkokurssin luojattareen, Nonaan

Olen Nona Peuransola, ikuinen ihmis-hevossuhteen opiskelija ja avarassa ihmisluonnossa seikkailija. En ole koskaan sopinut mihinkään muottiin – taidan olla sellainen oman elämäni Indiana Jones tai Peppi Pitkätossu! Olen 15 vuoden ajan perehtynyt tutkivalla työotteella siihen, kuinka läsnäoloon pohjautuva kuunteleva kohtaaminen hevosen kanssa voi toimia tukena ihmis-hevossuhteen syventämisessä ja oman itsetuntemuksen vahvistamisessa. Olen käynyt monenlaisia hevosiin liittyviä koulutuksia, kuten Masterson Method Equine Bodywork -koulutuksen Englannissa. Minulla on myös 15 vuoden kokemus koirien kouluttamisesta ja olen toiminut tottelevaisuukoulutusohjaajana. Suurin oppi on kuitenkin tullut omilta koiriltani sekä hevosmentoreiltani Athenalta ja Fridalta. Minulta on ilmestynyt kirja Hevonen oppaana ihmisyyteen – matka sydämen viisauden äärelle sekä kirjan teemoja mukailevat viestikortit & voimakortit. Oma polkuni hevosten pariin on ollut kaikkea muuta kuin perinteinen eikä todellakaan mutkaton – hevoset ovat aina kiehtoneet, mutta samalla olen pelännyt niitä. Suljin myös aiemmin oman intuitiivisen herkkyyteni häpeän vuoksi. Pidän itsetuntemusta, intuitiota, tunnetaitoja ja ihmis-hevossuhdetta syventäviä koulutuksia, autan ihmisiä tuomaan uniikin osaamisensa näkyväksi energialähtöisen brändäyksen tuella sekä teen yksilömentorointia.
Olen kasvatustieteen ja psykologian yliopisto-opintojeni lisäksi opiskellut erilaisia holistisia hoitomuotoja vuodesta 2003. Olen myös toiminut Maria Akatemiassa naisten ehkäisevän väkivaltatyön äärellä asiakas-, koulutus- ja vaikuttamistyössä. Työstä saamani kokemusta pidän erityisen arvokkaana, sillä naisen käyttämä väkivalta on edelleen tabu, etenkin hevosmaailmassa. Tätä tabua on korkea aika murtaa tarjoamalla tukea ja tietoa mm. traumamekanismeista – usein väkivaltaisen käytöksen taustalla on monenlaista traumahistoriaa, jota välttämättä ei edes tiedosteta. Sama on hevosten kanssa – haastavan käytöksen takana on aina syy ja usein tämä syy liittyy johonkin hevosen kantamaan traumaan.

usein kysyttyjä kysymyksiä

Materiaali pysyy kurssisivustolla 31.7. asti. Voit käydä kurssia omaan tahtiisi heinäkuun loppuun saakka. Lisäksi saat yksilöllisen 45 min tukikeskustelun kanssani (arvo 149 €), jonka voit hyödyntää 31.7. mennessä.
Kurssi on jokaiselle, joka haluaa ymmärtää paremmin hevosten kantamia traumoja sekä kuinka ne vaikuttavat arjessa & ihmis-hevossuhteessa. Se on kaikille, jotka haluavat ymmärtää omaa traumataustaa paremmin ja kuinka hevonen peilaa sitä. Kurssi tarjoaa uusia näkökulmia kaikille hevosten parissa työskenteleville. Se on jokaiselle, jonka elämää hevoset jollakin tavoin koskettavat.
Jokainen hevonen, kuten jokainen ihminenkin haluaa päästää irti traumasta. Kyse on luottamuksesta, turvasta ja siitä, kuinka hevosta tuetaan trauman läpikäymisessä. Verkkokurssi tarjoaa välineitä nimenomaan tähän.
Ei, et ole menetetty tapaus. Jokainen meistä kokee ajoittain epävarmuutta osaako toimia oikein hevosensa kanssa, se kuuluu ihmisyyteen. Moni mekanismeistamme kumpuaa myös kasvuhistoriastamme ja siinä tämä kurssi toimii tukena – näet selkeämmin omien tunteidesi ja toimintamalliesi juurisyyt. Tällöin voit eri tavalla tietoisesti vaikuttaa omaan toimintaasi. Opit myös suhtautumaan itseesi armollisemmin – virheet kuuluvat elämään, ilman niitä emme opi.
Kyllä on. Traumoja, joita hevonen kantaa on aina mahdollista eheyttää kuuntelevassa vuorovaikutuksessa sekä yhteisen turvan tilassa niin kauan kuin hevonen elää. Toivoa on aina.
Kyllä. Salasana kurssisivustolle on henkilökohtainen pääsylippusi materiaaleihin eikä sitä saa jakaa eteenpäin, kuten itse materiaaliakaan ei luonnollisesti saa jakaa tai näyttää ulkopuolisille. Materiaali on Copyright-suojattu.
Kyllä ehdottomasti. Kurssilla keskitymme erityisesti juuri siihen, kuinka opit tukemaan hevosta ilman, että otat hänen taakkaansa kantaakseen. Löydät keinoja voimauttaa hevosta sekä itseäsi.
Hienoa! Vastailen mieluusti kysymyksiisi. Lähetä minulle sähköpostia: peuransola@gmail.com

Lähde syvästi eheyttävälle matkalle yhdessä hevosystäväsi kanssa kohti harmoniaa ja keveyttä.

Mennyttä voi korjata.

Scroll to Top